Dorte_0004

Om Psykolog Dorte Hansen

Jeg er uddannet cand.psych. fra Århus Universitet, autoriseret af Psykolognævnet og specialist i Klinisk Børnepsykologi.

Siden 2009 har jeg arbejdet med børn, unge, deres forældre og par i kommunalt regi. Fra 1.6.2018, og et år frem, var jeg tilknyttet Psykologhuset Aarhus på fuld tid, hvor jeg udover egne klienter tog imod klienter under sygesikringen. Har haft privat praksis på deltid siden april 2016 og på fuld tid siden oktober 2022.

Før jeg blev psykolog arbejdede jeg en del år i teater- og danseverdenen som skuespiller, musiker, danser og underviser. Her fik jeg et godt blik for det enkelte menneskes særegne væsen og for aflæsning af kroppens signaler og sprog.

Vision og mission

For mig som psykolog er det vigtigt at møde mennesker, der hvor de er og skabe en atmosfære, hvor vi sammen kan være nysgerrige på det, der står i vejen for, at livet kan udfolde sig i fuldt flor. Jeg bestræber mig på at se bagom det umiddelbare problem og være nysgerrig på, hvad det er for længsler, værdier, håb og drømme, der bliver trådt under fode, så din livsverden får for trange kår. Af og til kan vi stå i noget, som vi ikke kan løse selv og her kan det være en god idé at få hjælp udefra. Ingen skal stå alene med det svære i livet.

Metode

Jeg er funderet i en psykodynamisk og mentaliseringsbaseret tænkning, som sidenhen er blevet beriget med systemisk, narrativ og kognitiv teori og metode. Jeg er desuden efteruddannet i mentaliseringsbaseret og emotionsfokuseret parterapi. Så afhængigt af det du kommer med, vil jeg benytte forskellig metode. Senest er jeg inspireret af Emotionsfokuseret individuel terapi (EFIT) og IFT (Internal Family Systems).

Jeg holder mig løbende orienteret om nye metoder og behandlingsformer. Jeg videreuddanner mig løbende, så jeg kan tilbyde den bedste tilgang til håndtering af det, du/I står i. Supervision og egenterapi er en vigtig del af mit arbejde.

Før jeg blev psykolog arbejdede jeg en del år i teater- og danseverdenen som skuespiller, musiker, danser og underviser. Her fik jeg et godt blik for det enkelte menneskes særegne væsen og for aflæsning af kroppens signaler og sprog.

Relevant arbejde

2022 - nuPrivat praksis: Psykolog Dorte Hansen, fuld tid
2018 - 2019Vikar ydernummerpsykolog 30 t/uge, Psykologhuset Aarhus
2016 - 2022Privat praksis: Psykolog Dorte Hansen (7-10 t/uge)
2009 - 2022Psykolog Familiebehandlingen, Horsens Kommune
1982 - 2002Skuespiller, musiker, danser, koreograf i diverse kompagnier samt leder af Skolen for ny dans, Aarhus.

Uddannelse

2021 - 2022Efteruddannelse i Emotionsfokuseret Parterapi, Jette Simon, DKCEFT.
2021Specialist i Klinisk Børnepsykologi
20161-årig parterapeutisk efteruddannelse, Lone Algot Jeppesen
2012 - 20132-årig Specialistuddannelse i Narrativ Psykoterapi børn og unge, Dispuk
2011Autoriseret Psykolog
2003 - 2008Stud.psyk. / cand.psyk. fra Århus Universitet.
1981 - 1982Skuespilleruddannelse, Århus Teaterakademi

Kurser og seminarer

2023Internal Family Systems (IFS) Intro.
2018MBSR, Jakob Piet, Dansk Center for Mindfulness.
2018Certificeret i Angstbehandlingsprogrammerne Cool Kids og Chilled. CEBU.
2018Encounter Centered Couples Therapy Training for par (assistent), Hedy og Yumi Schleifer.
2016Encounter Centered Couples Therapy Training for professionelle, Hedy og Yumi Schleifer.
2014Cool Kids, Angstklinikken Århus Universitet.
2010”Mentaliseringsbaseret arbejde med børn, voksne og familier”, Peter Fonagy og Eia Asen
2009Workshop med Maggie Carey: ”Narrative Practice in Conversations with Children, Parents and Families, and in Meetings with Helper networks”.
2009Introduktionsuddannelse i ACT – Trin I og II (Joanne Dahl og Tobias Lundgren)
Individuel terapi