At være den gode nok forælder!

At være familie kan være noget af det største i livet, noget af det mest komplekse og til tider en svær opgave. Rollen som forældre kan være tyngende og der kan opstå usikkerhed og pres. Dette skal bl.a. ses i lyset af muligheden for at tilegne sig den nyeste forskning og viden om børn, opdragelse og ”do and don’ts” på internettet, som kan understøtte (og forvirre) os i rollen som forældre. Den store mængde viden kan tilskynde os til at komme til at præstere og til at minimere troen på, at det vi ved, har med os og gør, er godt nok. Så forældreskabet er blevet en arena for præstation mere end for relation, væren, samvær og nærvær.

Alt vi henter på internettet kan selvfølgelig også være inspirerende og givende, men jeg oplever i min praksis forældre, der er udbrændte af alt de skal nå: hjemmebagt brød, sund madpakke, gode legeaftaler, fritidsaktiviteter, hold øje med skærmforbrug, udeliv, deltagelse i forældreråd, det rigtige udstyr osv. Og at det er svært ikke at sammenligne sig med andre forældre og deres børn. Der er et kæmpe pres på, at vores børn skal klare sig godt for at få et godt liv, hvilket bidrager til følelsen af, at vi må gøre vores yderste for at give børnene de bedste forudsætninger og muligheder.

Men rolig nu! Det skal nok gå! Når alt kommer til alt så er det vigtige for såvel børn som forældre, at der er en forholdsvis rolig hverdag, med plads til nærvær, med plads til dine, mine og vores behov og hvor forældre kan være den trygge base, hvorfra børnene – store som små – kan gå ud og udforske verden og vide at den trygge base stadig er der, når jeg vender tilbage, har slået mig eller fejlet. Og at vi kan hjælpe vores børn med at lære egne følelser, behov og grænser at kende.
Det lyder let og indlysende. Det er det ikke altid. For det er ikke altid vi er enige om, hvordan ting bedst gøres, hvilket kan give skår i forældreskabet. Vi kan irriteres over vores partner og synes han eller hun er skurken, der forplumrer idealerne om vores familie. Og her kan det være en god idé at søge hjælp inden spliden mellem jer vokser sig for stor. Så hvad enten det handler om: hvordan gør vi bedst i hverdagen eller handler om det, der er flyttet ind mellem jer eller om børn, der ikke
trives uanset, hvad I har prøvet eller om noget helt fjerde – så er I velkomne til at kontakte mig for en snak om, hvordan vi sammen skal forstå det, der sker og hvad I bedst gør.

Hvis I er nysgerrige på, om en forældrevejledningssamtale kunne være hjælpsom for Jer, så kontakt mig via min kontaktformular på siden ”Kontakt” eller ring til mig på 25 75 18 87. I kan også sende en mail på: kontakt@psykologdortehansen.dk for en første samtale.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment